HU RO EN  
Chances of retaining talent in the region
HURO/1001

Despre proiect  (Under construction)Șanse de a menține talentele în regiune

Fundația Diaspora din Timișoara în parteneriat cu Institutul de Cercetare Innoratio din Szeged, a realizat proiectul intitulat „Șanse de a menține talentele în regiune", finanțat de Uniunea Europeană, prin Programul de Cooperare Transfrontalieră Ungaria-România 2007-2013.

Obiectivul proiectului era identificarea talentelor județelor Timiș și Csongrád, respectiv realizarea analizelor privind migrația talentelor și privind centrele de dezvoltare și de atragere al talentelor.

Durata proiectul era de 8 luni: martie - octombrie 2012

Derulare:

În prima parte a proiectului s-a realizat identificarea personalităților din regiune (județele Timiș și Csongrád), iar datele adunate în final au fost puse într-o bază de date comună.

Cele 3 criterii principale pentru identificarea personalităților:

- Pe parcursul vieții lor să fi avut legătură cu această regiune (aici s-au născut, aici au învățat, aici au lucrat)

- Au depus activitate în următoarele 5 domenii: tehnic, știință, sport, artă, viață publică

- Să fi trăit (și) în secolul la 20.-lea.

Rezultate:

1195 personalități identificate

În urma informațiilor oferite de baza de date ale personalităților, s-a realizat:

- un studiu bilingv, care prezintă rezultatele cercetării, respectiv conține sugestii cu privire la metodele de a reține talentele în regiune

- o pagină web, care promovează proiectul, prezintă rezultatele cercetării, respectiv prin intermediul meniurilor Personalități și Rezultate face posibilă generarea unor hărți, căutarea și listarea personalităților după diferite criterii.

Studiul în limba română.